Primaria Namoloasa

Primaria Comunei
Nămoloasa
- Judeţul Galaţi -

Primaria Namoloasa

CLIMA SI RELIEFUL


Climatul comunei Namoloasa are un caracter temperat caracterizat prin veri toride si ierni geroase. Temperatura medie anuala este de 10 grade Celsius, cu un maxim mediu in iulie intre 28 si 39 grade si cu un minim mediu in ianuarie intre -15 si -20 grade. Precipitatiile medii anuale au o valoare de 10litri/mp, regimul ploilor fiind insa neuniform, cele mai mari cantitati cazand primavara si toamna, iar cele mai reduse cantitati cazand iarna. Vanturile cele mai frecvente sunt cele din nord - est, directiile lor fiind determinate de circulatia generala a maselor de aer si influentate de orientarea formelor de relief. 

Din punct de vedere hidrogeologic, zona se caracterizeaza prin prezenta la adamcimi incepand cu 2,00 m a unei panze de apa subterana cu nivel hidrostatic variabil pe verticala, sezonier. Din punct de vedere seismic, teritoriul administrativ al comunei Namoloasa este situata pe linia de fractura tectonica majora Focsani - Namoloasa - Galati. Datorita acestui fapt, in areal se resimt puternic cutremurele de pamant cu epicentrul in zona Vrancea.


RELIGIE


Cutremure, inundaţii, războaie şi, peste toate, o nuntă adevărată înecată într-o iarnă sub gheţurile subţiate ale Siretului. Sub aceste peceţi ale vremurilor s-a aşezat în istorie Nămoloasa, un sat dintr-un cot al Siretului, judeţul Galaţi. Verticală şi veşnică, trecând prin toate aceste încercări, a rămas biserica satului, cu hramul "Pogorârea Duhului Sfânt", care poartă spre veşnicie făclia luminii, întărind "credinţa că prin jertfa Mântuitorului Hristos putem deveni nu numai martori, ci şi trăitori ai Învierii Lui", după cum mărturiseşte părintele paroh Gheorghiţă Ioniţă. Nămoloasa-sat este un capăt de lume. O nesfârşită întindere pierdută în vegetal, încorsetată de diguri, unde liniştea clădeşte din aer castele. Şi, totuşi, dacă ieşi în hotarul satului, auzi şi acum alaiul nunţii zdrumicate sub gheţuri, trecută în ţara de mărgean de pe fundul apelor, cu împărăţii de cleştar care trăiesc în adâncuri, unde Gherghina, frumoasa satului, şi mirele ei s-au preschimbat în fii de împăraţi, chemaţi să nuntească acolo, dedesubt, ca-n visul mamei ei. Şi în această lume de legendă, biserica satului luminează hotarul veşniciei cu propria ei veşnicie.
.

Informatii contact

Comuna Namoloasa, Jud Galati
Cod postal 807210
Tel: 0236-830504
Fax: 0236-830504
primarianamoloasa@yahoo.com
Dispensar uman
0767652637
Cabinet stomatologic
0740140752
Farmacie
0756573166
SVSU
0753115958
0749230221
0747568218

galerie foto

Conditii Meteo

Curs valutar BNR

Stiri locale

Copyright © Primaria Namoloasa

Design by ProiecteSoft.Net